דלג לתוכן

חדשות הנסון

חדשות
|
10.05.21

"תחרות פרס חיי המחצבה של היידלברג צמנט"


 פרס חיי המחצבה: היידלברג צמנט פותחת את המחצבות שלה לתחרות

ייחודית בנושא מגוון ביולוגי

 

-  נזק למגוון הביולוגי הוא אחד הסיכונים הגלובליים המטרידים ביותר שהיידלברג צמנט מתמודדת איתו, במקביל לשינוי     האקלימי

-  פרס חיי המחצבה, תחרות הטבע של היידלברג צמנט, נכנסת למהדורה ה-5 והיא פתוחה להצעות לפרויקטים 

-  התחרות נוקטת בגישה ייחודית לניהול חדשני של המגוון הביולוגי

-  פרויקטים בעולם כולו יעזרו להיידלברג צמנט לשפר עוד את המגוון הביולוגי לכל אורך מחזור החיים של המחצבות         שלה, וכדי ליצור קשר עם הקהילות המקומיות סביב אתריה 

בימים אלה היידלברג צמנט משיקה את המהדורה החמישית של פרס חיי המחצבה, תחרות הטבע הכוללת יותר מ-20 מדינות. חוקרים, סטודנטים, קהילות מקומיות, ארגונים לא ממשלתיים וחובבי טבע מהעולם כולו יכולים להציע רעיונות לניהול בר-קיימא של המגוון הביולוגי, עם פרסים בגובה של עד 30,000 פאונד לפרויקטים החדשניים ביותר. פרס חיי המחצבה תומך בהיידלברג צמנט ובשותפיה, כמו למשל BirdLife International, בהעלאת המודעות למגוון ביולוגי באופן כללי, ולגבי אתרי כרייה כבתי גידול לזנים רבים.

"כעת זה הזמן לפעול: דוח הסיכונים העולמי של הפורום הכלכלי העולמי 2021 קבע שהנזק למגוון הביולוגי הוא אחד מחמשת הסיכונים העולמיים המטרידים ביותר, הן מבחינת הסבירות והן מבחינת ההשפעה", אומר דר' דומיניק פון אכטן, יו"ר הוועד המנהל של היידלברג צמנט. "היידלברג צמנט רוצה לתרום לאג'נדת השיקום העולמית, ופועלת להשגת שיפור משמעותי בנושא המגוון הביולוגי. האתרים שלנו יכולים לספק בתי גידול רבי-ערך למגוון זנים של בעלי חיים וצמחים במהלך ואחרי הכרייה."

 

השפעה חיובית על המגוון הביולוגי ועל הקהילות המקומיות

עידוד המגוון הביולוגי הוא בראש סולם העדיפות של היידלברג צמנט במה שנוגע לאסטרטגיית הקיימות. הודות לתחרות, החברה פיתחה שיטות מיטביות ורעיונות חדשניים לניהול מחצבות, המיושמים לאחר מכן בעולם כולו. בארבע המהדורות הקודמות, כמעט 1,000 חוקרים חקרו יותר מ-100 מחצבות לגבי אופן ההגנה על הטבע והעידוד של מגוון גבוה של זני צמחים ובעלי חיים מקומיים. חלק מהפרויקטים הביאו לשיפור בניהול המחצבות, אחרים תמכו בקהילות המקומיות. לדוגמה, פרויקטים בגאנה הביאו ליצירת פתרונות מעשיים לייצוב של שיפועים במחצבות, אשר איפשרו לבצע בהצלחה שתילה נרחבת, בעוד שפרויקטים במרכז אירופה הביאו ליצירת קשרים עם הקהילה, כדי לשפר את ההבנה שלהם של הסביבה והטבע, ובפרט לגבי התפקיד החיוני של האבקה.

"אנו מחויבים לשמור על העמדה המובילה שלנו בשימור הטבע. לשיתוף הפעולה יוצא הדופן שלנו עם מגוון בעלי עניין המעורבים בפרס חיי המחצבה יש חלק משמעותי בכך", אומר דר' פון אכטן.  "פרס חיי המחצבה מעודד לא רק חילופי מידע בין האקדמיה והתעשיה, אלא גם מחזק את הקשרים שלנו עם הקהילות המקומיות". 

כדי להשתתף במהדורה החדשה של התחרות, סטודנטים, חוקרים, ארגונים לא ממשלתיים וקהילות מקומיות יכולים להגיש הצעת פרויקט בזרם המחקר או בזרם הקהילה. חברי שופטים ארציים ייבחרו שישה רעיונות לפרויקט אשר ישתתפו בתחרות מכל מדינה. חברי השופטים מורכבים ממומחים מאוניברסיטאות מקומיות וארגונים לא ממשלתיים, וכן מומחים מהיידלברג צמנט. בין ינואר וספטמבר 2022, היידלברג צמנט תיפתח את מחצבותיה לצורך יישום הפרויקטים הנבחרים. בולגריה וישראל מצטרפות בפעם הראשונה לתחרות. בסוף 2022, הזוכים יקבלו פרסים ארציים ובינלאומיים.

היידלברג צמנט היא אחת מהיצרניות המשולבות הגדולות בעולם של חומרי בנייה ופתרונות בנייה, עם עמדה מובילה בשוק בתחום האגרגטים, הצמנט והבטון המובא. החברה מעסיקה כ-53,000 עובדים ביותר מ-3,000 אתרים המתפרסים על פני יותר מ-50 מדינות, והיא מספקת  ביצועים פיננסיים ארוכי-טווח על ידי מצוינות תפעולית ופתיחות לשינוי. במרכז הפעולות שלנו ניצבת האחריות שלנו כלפי הסביבה. כמובילה בשאיפה להשיג אפס פליטות פחמן, היידלברג צמנט מייצרת חומרים המבטיחים את השגת היעדים הללו בעתיד.

 

איש קשר: מנהל מחלקת תקשורת וקשרים עם משקיעים של הקבוצה  

כריסטופר ביומלברג, טלפון:  +49 (0) 6221 481 13249

info@heidelbergcement.com